De KMO groeisubsidie: oproep Q4

De kmo-groeisubsidie wordt toegekend via competitieve oproepen per thema. In 2022 worden drie oproepen voorzien waarbij telkens meerdere thema’s worden opengesteld (zie oproepkalender). Hierdoor worden enkel de beste dossiers gesteund en verhoogt de maatschappelijke toegevoegde waarde van de kmo-groeisubsidie.

De derde oproep van 2022 loopt van 1 november tot en met 20 december. Heb je groeiplannen binnen het thema internationalisering, digitalisering, duurzaam en circulair ondernemen of innovatie? Dien dan tijdens deze oproep je project in.

Voor deze oproep zijn er een aantal kleine wijzigingen doorgevoerd die misschien heel interessant kunnen zijn voor jou. Zo heeft het thema ‘Duurzaam en circulair ondernemen’ een bredere invulling gekregen. Ook Energie- & klimaatransitie, circulair ondernemen, milieu of biodiversiteit zijn hier aan de orde. Bovendien worden er geen uitzonderingen gemaakt en komen alle sectoren in aanmerking.

 

Samengevat

Voor wie?
kmo’s met een vestiging in Vlaanderen
Voor wat?
strategisch advies van een externe dienstverlener of de bruto loonkost van de aanwerving van een strategisch profiel
Bedrag
max. € 50.000 subsidie per groeitraject, min €20.000
Thema’s
Internationalisatie, duurzaamheid, innovatie & digitalisering