De toekomst is digitaal!

‘De toekomst is digitaal’ is een slogan die u waarschijnlijk reeds eerder heeft gehoord. Voor digitale ridders is deze slogan een vanzelfsprekendheid, voor digibeten een alarmbel of een reden tot paniek. We kunnen er echter niet meer omheen: de digitale revolutie is een feit. Sedert de coronacrisis kunnen zelfs twijfelaars of sceptici niet meer ontkennen dat digitale aanpassingen nieuwe kansen bieden aan ondernemers.

Een website of webshop om uw producten en diensten aan te bieden buiten de openingsuren van uw winkel? Uw werknemers enkele dagen per week laten thuiswerken terwijl zij beveiligde data gebruiken? De voorkeuren van de bezoekers van uw webshop detecteren en op basis daarvan producten uitlichten? Dit zijn allemaal voorbeelden die een onderdeel kunnen zijn van een kleine of grote digitale evolutie binnen een onderneming. Eén ding staat vast: niets doen is geen optie meer.

Als accountant of belastingadviseur werd u hoogstwaarschijnlijk reeds geconfronteerd met dergelijke vragen. Om u en uw cliënteel op weg te helpen, richtte VLAIO (Vlaams Agentschap Innovatie en Ondernemen) de nieuwe website digitaletoekomst.be op. Op deze website vindt u heel wat informatie terug rond digitalisering in de ruime zin van het woord. De informatie wordt opgesplitst in vier luiken, nl. start digitaal, artificiële intelligentie, cybersecurity en industrie 4.0. Deze vier luiken zijn relevant voor elke ondernemer.

Werd u geprikkeld en wilt u bekijken op welke manier u een aantal digitale aanpassingen kan doorvoeren binnen uw onderneming of die van uw cliënteel? Dan heeft VLAIO enkele tools die u daarmee kunnen helpen. Zo kan u uw onderneming of die van uw cliënteel onderwerpen aan een digitale scan. Op die manier kan u te weten komen waar de verbeterpunten zich bevinden en waarvoor u best een digitale partner inschakelt. Wanneer u een concreet plan heeft en weet welke aanpassingen u wilt doorvoeren, bekijkt u best ook eens de subsidiemogelijkheden. Digitalisering komt immers aan bod binnen het volledige VLAIO-steuninstrumentarium.

Wilt u meer informatie rond digitalisering? Neem contact op met één van de VLAIO bedrijfsadviseurs voor gratis advies op maat.